Eräs viikonloppu isäntäperhe vei minut ihailemaan Sagan prefektuurista löytyvän temppelin puutarhaa. Kevät ja syksy ovat ihanteellisia aikoja vierailla Daikouzenjin temppelissä. Tällöin luonto on kauneimmillaan. Keväisin kukkivat atsaleat ja syksyisin puut vaihtavat ylleen punavärit.
Päivä oli miellyttävän lämmin ja monet ihmiset olivat lähteneet ihastelemaan kukkaloistoa. Jotkut olivat ottaneet mukaansa lounaan, ja viettivät aikaa ystävien tai perheen kesken jutellen ja syöden. Japanilaiset tykkäävät erityisen paljon ulkona ruokailusta hyvässä seurassa, luonnon kauneutta samalla ihastellen. Lounaseväisiin viitataan yleensä sanalla bento. Esimerkiksi itse otan aina kouluun mukaan benton - somaan eväsrasialounaan, joka syödään vähän jälkeen puolen päivän. Bento voi olla kotitekoinen tai ostettu. Marketeista ja convineista löytää myös bento-laatikoita, joita täytyy kyllä kehua erittäin hyviksi. Ei ole pakko aina itse lähteä alusta asti valmistamaan.
Näitä pieniä polkuja pitkin pääsi kulkemaan läpi atsaleameren. Tuntui, että pensaiden rivit jatkuivat aina vain eteenpäin. Minne polku veikin, lämpimänväriset kukat olivat tervehtimässä. Upea ja mieleenpainuva näky.
Lähes polun yläpäähän saavuttuamme, tuli vastaan aika erikoisen näköinen puu. Alavarsi muistutti hieman sipulia. Ihmiset olivat jättäneet rahaa rungolle toivoakseen jotain tai rukoillakseen. En muista enää tarkasti mistä oli kyse, mutta puun vieressä oli kyltti, joka kertoi, minkälainen paikka oli kyseessä. Edempänä törmäsimme vielä toiseen samankaltaiseen tapaukseen, joskaan puu ei ollut aivan näin mielenkiintoinen.
Reitiltä löytyi myös joitain perinteisen japanilaisen puutarhan elementtejä.
Viimeinen kuva on otettu parkkipaikalta, joka sijaitsi pienen kävelymatkan päässä temppelialueesta. Matkan varrelle oltiin pystytetty kojuja, joissa myytiin paikallisia vihanneksia sekä japanilaista ruokaa. Pienet ruokakojut näyttävät ovat erittäin yleisiä kaupunkien kaduilla, huolto-asemilla ja turistipaikoilla.