sunnuntai 10. elokuuta 2014

Moomin cafe in Fukuoka city



Eräs kuuma kesäpäivä päätimme vaihtarikaverini kanssa syödä lounasta Muumin cafe'ssa eli Muumikahvilassa! Paikka sijaitsee Fukuokan kaupungin Canal city-ostoskeskuksessa. Tähän ostoskeskukseen pääsee helposti ottamalla 100 jeniä maksavan bussin joko Tenjinin juna-asemalta tai Hakatan juna-asemalta. Kulkeminen asemalta asemalle ja ostosalueelta ostosalueelle on Fukuokassa todella kätevää - niin kätevää, etten itse edes tajunnut sitä aluksi. Täytyy vain osata kivuta oikeaan bussiin, niin pian ollaan jo määränpäässä. Yksinkertaisuus ja nähtävien alueiden runsaus on varmasti yksi niistä monista asioista jotka Fukuokassa viehättävät. On aina tosi mukavaa matkustaa vähän suurempaan kaupunkiin pienelle päiväretkelle, jossa voi joko koluta kauppoja tai ihailla puutarhoja, puistoja ja katsella ihmisten menoa.

Jouduimme odottamaan kahvilaan pääsyä noin puolen tunnin verran. Paikka oli suosittu ja menijöitä oli paljon. Onneksi olivat ottaneet käyttöön nimilistan. Listalle piti kirjoittaa yhden varaajan nimi, kuinka monta henkilöä ruokailee yhdessä ja syökö lounasta vai ainoastaan jälkiruokaa.


Tarjoilijan ohjattua meidät pöytään koimme iloisen yllätyksen. Kolmen hengen pöytään oli yhdelle paikalle istutettu suuri Muumimamma. Samanlaisia suuria pehmoleluja oli myös muissa pöydissä, mutta hahmot tietysti vaihtelivat. Olen tainnut viimeksi ruokailla tällaisen kaverin kanssa viimeksi ollessani ala-asteella, jos edes silloinkaan. Aikuiset vaikuttivat kuitenkin pitävän näistä pehmoista aivan yhtä paljon kuin paikalla olleet lapsetkin - ottivat kuvia ja kokeilivat pehmeää kuonokarvaa.



Mainitsin, että päätimme mennä syömään lounasta, mutta kuka voisi vastustaa iloisenvärisiä jälkiruokia? Katselin pitkään vaihtoehtoja lämpimille ruoille, mutta yksikään ei oikein houkutellut kun oli muutenkin jo lämmin. Sorruin siis valitsemaan jotain nättiä, sokerista ja makeaa.

Hattivattikoristeiset ruokailuvälineet toivat lisää muumimaisuutta pöytään ja olivat aika söpö idea. Lisäksi itse annokseen oli asetettu Pikky Myyn muotoinen keksi aidon kukan kera koristamaan jo muutenkin herkulliselta näyttävää kokonaisuutta.


Kahvilassa olisi voinut tilata myös suomalaista kahvia, mutta budjettisyistä oli pakko valita vain halvin mahdollinen listasta. Ainoa huono puoli kahvilassa oli hintojen korkeus, mutta tietysti jos ajatellaan että kahvi on tuotu Pohjoisesta asti, niin ihan ymmärrettäväähän se on. Suomalaista suodatinkahvia ehtii juoda ihan tarpeeksi taas sitten, kun paluu kotiin koittaa.

Kahvilan yhteydestä löytyi muuten pieni puoti, jossa myytiin kaikkea muumiaiheista. Löytyi muumimukeja, noita hattivattilusikoita, koriste-esineitä, muumipipareita, suomalaista kahvia sekä teetä, kirjoja, vihkoja ja yhdessä nurkassa oli jopa pino matkaesitteitä Suomeen haluaville Muumi-faneille. Toivottavasti monet ovat kiinnostuneita tulemaan. Ainakin telvisiosta tulee aina silloin tällöin matkailuohjelmia, joissa käsitellään Suomea - pakko olla merkki suosion kasvusta täällä Japanissa. ;)

Oletteko vierailleet tai haluaisitteko vierailla tämänkaltaisessa kahvilassa?

2 kommenttia:

  1. Tosi söpönoloinen kahvila, olis kyllä hauska joskus käydä tontapaisessa :) Musta on siistiä, että Japanissa ollaan innostuttu Suomesta, kun tää ei muuten oo niin kovin suosittu maa turistien keskuudessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tulee joskus mahdollisuus, niin ehdottomasti kannattaa. :D
      Niinpä! Toivottavasti muuallakin kiinnostuttaisiin enemmän Suomesta. :)

      Poista